Pest megye a történelmi időkben is gondot fordított arra, hogy az egészséget, mint értéket óvja, és ma sincs ez másképpen – fogalmazott az átadón Szabó István a Pest Megyei közgyűlés elnöke. Pánczél Károly országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy nem egyedi az egészségügyi alapellátás fejlesztése Dabason, hiszen egy új háziorvosi rendelő építése van folyamatban Dabasi-szőlőkben is. Kiemelte, a helyi alapellátásban a családorvosoké a főszerep, akiknek nem csak a gyógyításban, hanem a megelőzésben is segítségére lesznek azok a 21. századi körülmények, amelyeket a fejlesztéssel megvalósítottak.

Kőszegi Zoltán polgármester kiemelte, a rendelő helye és környezete mindig is központi helyszíne volt a sáriak közösségi életének, itt épült a térség legnagyobb temploma, sok évtizeden keresztül a rendelő helyén iskola működött, majd a helyi fiatal közösség egy fontos találkozási helye volt, míg a 80-as években meg nem épült a háziorvosi rendelő, amely hosszú várakozást követően megújult környezettel várja a gyógyulni vágyókat.

Az eseményen a Szivárvány óvoda nagycsoportosai és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort. Az ünnepélyes szalagvágást követően a jelenlévők megtekinthették az épületet és egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt.