A Dabasi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy örkényi férfi ellen. A 18 éves férfi a gyanú szerint 2018. november és 2019. február között eltelt időben több alkalommal tört be Örkényen lévő ingatlanok melléképületeibe. A betörések alkalmával jellemzően szerszámgépeket, kertigépeket, kerékpárokat és élelmiszert lopott el, azonban volt olyan helyszín, ahonnan élő állatokat, nyulakat vitt magával, és volt olyan ingatlan is, ahonnan egy tokostul kibontott ajtót vitt el.  

A dabasi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, akit 2019. május 1-jén vettek őrizetbe, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amelyet a Dabasi Járásbíróság 2019. május 2-án elrendelt.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján egyes bűncselekményeket társai segítségével követte el a 18 éves gyanúsított. A nyomozók egy 21 éves és egy 22 éves örkényi férfit azonosítottak, akik a jelenlegi adatok szerint egyes helyszíneken segítették a gyanúsítottat a bűncselekmény elkövetése során. Ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.