A Magyar Posta 2017-ben kötött bérmegállapodást a szakszervezetekkel, három év alatt 32 százalékos béremelésről – mondta el az Origo hírportálnak Schamschula György.

A társaság vezérigazgatója kifejtette: az akkori megállapodás alapján a kiindulópont 2019-re legalább hat százalékos emelés volt, amit a cég az induló ajánlatában két százalékkal toldott meg az idei bértárgyaláson. A szakszervezetek ezt nem fogadták el, remélve, hogy a tulajdonos – azaz a magyar állam – segítheti a céget a béremelésben, azonban ez lehetetlen, mert az uniós szabályok szerint ez tiltott állami támogatásnak minősülne.

Közölte, a végső megállapodás szerint a mintegy harmincezer dolgozóból több mint 23 ezer tíz százalékos vagy azt meghaladó mértékű bérfejlesztésben részesül idén, azaz 2017 óta átlagosan 40,4 százalékos bérfejlesztést hajtottak végre.

Schamschula György szavai szerint az emelés forrása részben az erre elkülönített pénz, illetve forrás-átcsoportosítás. Hozzátette: a munkaköri differenciálás, valamint a szenioritás elvének bevezetése és a bürokrácia csökkentése is segíti a források minél hatékonyabb felhasználását a cégnél.