A Nébih MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szerda délután elindult a Nébih élő online valóságshow-ja, a „Túlélő tojások” címmel indított program „főszereplői” csirkék, „azaz az elején tojások”.

Az élő közvetítés szerda délután 4 órakor indult el a „beköltözéssel”, a Nébih szakemberei nyolc ellenőrzött, megfelelően előkészített, több különböző fajtájú tyúk tojásait helyezték el egy automata keltetőbe.

A keltetés csütörtök hajnali 3-kor kezdődik, melynek folyamatát az érdeklődők napi 24 órában, élőben követhetik a Nébih YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/nebihvideok), illetve a hivatal népszerű kampányai közül a Szabad a gazdi és az Ételt csak okosan! weboldalán.
 
A programmal a Nébih állatorvos és állattenyésztő szakemberei hasznos információkat osztanak meg a tojások fejlődéséről, valamint a felelős állattartás fontosságáról. A tojások egy része nem fog kikelni, de a kikelt kiscsibéket a hivatal „egy gondos gazdánál” helyezi el.

A közlemény szerint a Nébih a projektet kifejezetten húsvétra időzítette, megismételve azt, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot az ünnepek közeledtével.