A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési és Szakhatósági Csoport szervezésében 2019. május 2-án Pomázon és Szentendrén került megrendezésre a IX. Szakmai Közlekedésrendészeti Járőrverseny Pest megyei döntője karos forgalomirányító, gépkocsizó, és motorosjárőr kategóriákban.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 13 rendőrkapitánysága és 4 autópálya alosztálya 46 versenyzőt delegált a megmérettetésre. A megnyitón Kovács László r. ezredes, a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a versenyt. A rendőrök a nap folyamán rotációs jelleggel hajtották végre a KRESZ és szakmai elméleti, valamint a gyakorlati versenyszámokat. Idén első alkalommal került sor arra, hogy a versenyzők a KRESZ elméleti versenyszámot a számítógépen teljesítették. A résztvevők az elméleti versenyszám mellett számot adhattak vezetéstechnikai és forgalomirányítási képességükről is.

A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, amelynek keretében Fekete Csaba r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese megköszönte az állámony munkáját és kategóriánként az első három helyezettnek átadta a díjakat. 

A kategóriák legjobbjai képviselhetik majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot az idei országos megmérettetésen.

Helyezettek kategóriák szerint: 

Karos forgalomirányító kategória nyertesei:

 Szabad Krisztina r. törzsőrmester (Szentendre Rk.)
 Dudás Dániel r. törzsőrmester (Vác Rk.)
 Gödöny András r. főtörzsőrmester (Nagykátai Rk.)
 

Gépkocsizó járőr kategória nyertesei:

Tóth Viktor r. főtörzsőrmester (Ceglédi Rk.)
Tóth Csaba r. főtörzsőrmester (Szigetszentmiklósi Rk)
Pálóczi Zoltán Márk r. őrmester (Dabasi Rk.)

Motorosjárőr kategória nyertesei:

Palotás Csaba r. törzsőrmester (Pest MRFK Támogató Alosztály)
Baranyi Ferenc r. főtörzszászlós (Ceglédi Rk.)
Simon József r. törzszászlós (Dabasi Autópálya Alosztály)