A nyomozás adatai szerint egy 23 éves férfi 2019. október 21-e és 2019. október 26-a között az általa jogosulatlanul megszerzett ismeretlen számú bankkártya adataival visszaélve 85 alkalommal több mint 500 ezer forint értékű árut kívánt megvásárolni egy webshopból egy elektronikus fizetési rendszeren keresztül. A vásárlási tranzakciókból kilenc esetben sikeres fizetést hajtott végre, amelynek ellenértékeként a megvásárolt áru futárszolgálaton keresztül kézbesítésre került részére, a többi fedezet hiánya miatt nem teljesült.

A dabasi rendőrök az ügyben végzet széleskörű adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.  A csalót a rendőrök 2019. november 6-án 10 órakor Ócsán elfogták és a Dabasi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A 23 éves férfi ellen az eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja, amelynek során vizsgálják, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e más bűncselekmények elkövetésével is.