A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozói 2019. február 19-én egy szentendrei ingatlanban tartottak kutatást, mivel olyan információjuk volt, hogy ott kábítószer található. A rendőrök a kutatás során bruttó 2407 gramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint digitális mérleget találtak és foglaltak le. A 36 éves férfit a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az üggyel összefügésben a nyomozók látókörébe került egy 59 éves férfi, akinek rácalmási házában tartott kutatás során 36 tő kifejlett marihuánát, 9 fő csemetét és 15 levágott, szárított állapotban lévő marihuánát, valamit a termesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A rácalmási lakost a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozói a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.